Wermut owocowy czerwony |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3 g piołunu
- 2 g tysiącznika
- 2 g jagód jałowca
- 1 g kłącza tataraku
- 2 g gałki muszkatołowej
- 2 g cynamonu
- 1 g goździków
- 1 g imbiru
- 10 l czerwonego
- wytrawnego wina
- 1 - 1.2 kg cukru
|
Opis przygotowania: Mieszankę ziołową i skórkę z cytryny zalać wódką czystą 45° i pozostawić na 2 - 3 tygodnie, mieszając od czasu do czasu. Gotowy macerat przecedzić przez watę lub gazę, dodać do czerwonego wytrawnego wina, dosłodzić całość cukrem (wymieszać na zimno) i odstawić. Po 2 - 3 miesiącach wermut gotowy jest do konsumpcji. |
|
|
Przepis czytano już 5966 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |