| Wieprzowina z kiełbaskami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 50 dkg mielonego mięsa wołowego
 - 6 pokruszonych kromek pieczywa tostowego bez skórki
 - ćwierć łyżeczki soli i czarnego pieprzu
 - duża szczypta suszonych ziół (wg upodobania)
 - średnia cebula, drobno posiekana
 - 2 łodygi selera naciowego, obrane i drobno posiekane
 - 250 ml soku pomidorowego
 - łyżeczka drobnoziarnistej musztardy
 - 250 ml zagęszczonego, niesłodzonego mleka
 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 
 Kiełbaski:
 - 25 dkg cienkich kiełbasek wieprzowych
 - łyżka keczupu
 - 2 - 3 łyżeczki mąki kukurydzianej
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pierwszą część składników dokładnie wymieszać i wyrobić w misce na gładką masę. Natłuścić naczynie żaroodporne i na jego dnie ułożyć kiełbaski (powinny leżeć jedną warstwą i dosyć szczelnie wypełniać powierzchnię). Na kiełbaskach ułożyć masę mięsną, wygładzić powierzchnię i posmarować ją keczupem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez 60 - 75 min. Odlać do rondelka wytworzony w czasie pieczenia sos, dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i zagotować do zgęstnienia. Potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek (kiełbaski powinny znaleźć się na górze) i polać sosem. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 5500 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |