Zapiekanka chlebowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 50 dkg chleba graham
- 3 łyżki masła
- 5 dkg rodzynek
- 0.5 l mleka
- 3 jaja
- cynamon
- cukier waniliowy
- sok z cytryny
|
Opis przygotowania: Kromki chleba posmarować masłem i połowę z nich ułożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem formy. Rodzynki wymyć, osączyć i posypać warstwę chleba. Na rodzynki położyć pozostałe kromki chleba. Mleko, jaja, cynamon, sok z cytryny i cukier waniliowy wymieszać i zalać ułożony chleb. powierzchnię posypać strużynami masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z kompotem. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 8973 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |