| Ziemniaki wiosenne | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
2 kostki rosolowe drobiowe
 1 kg duzych ziemniakow
 250 g bialego mielonego sera
 kubeczek naturalnego jogurtu
 2 cebule
 kilka rzodkiewek
 koperek
 szczypiorek
 pieprz
 ostra papryka
 oliwa z oliwek
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1. Polowki ziemniakow w mundurkach podgotowac w wywarze z kostek bulionowych.
 2. Nastepnie ziemniaki posypac pieprzem i papryka, ulozyc na wysmarowanej duza iloscia oliwy blasze i piec przez 20 min. w temp. 200°C. (w trakcie pieczenia ziemniaki nalezy przewracac).
 3. Ser bialy wymieszac z jogurtem, dodac drobno posiekane: cebule, rzodkiewki, szczypiorek i koperek. 4. Przygotowany farsz nalozyc na kazda upieczona polowke ziemniaka. Podawac z kefirem lub zsiadlym mlekiem.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 5582 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |