| Ziemniaki z kiełbasą | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 60 dag ziemniaków
 - 20 dag kiełbasy (cienkiej lub grubej)
 - 30 dag pieczarek
 - 10 dag sera żółtego
 - 1 cebula
 
 Dodatki:
 - słodka mielona papryka
 - olej
 - sól
 - świeżo  mielony pieprz
 - natka pietruszki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ziemniaki pokroić w plastry.
 Usmażyć na złoto w 5 łyżkach oleju i rozsunąć na boki patelni. Na środek wrzucić posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę. Smażyć 5 minut, przełożyć na ziemniaki.
 Na środek włożyć pokrojone pieczarki i obsmażać na złoto. Wszystkie składniki oprószyć papryką, solą i pieprzem. Posypać startym serem. patelnię przykryć, powoli  dosmażać przez 5 minut. Posypać natką.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6611 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |