Zupa z rybnych płatów |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 4 płaty rybne
- 1.5 - 2 l wody
- listek laurowy
- 2 pokrojone cebule
- 2 marchewki
- 0.5 pora
- sok z dwóch cytryn
- 10 ziarnek pieprzu
- 100 ml białego wina
- 6 grzybków drobno posiekanych
- pietruszka drobno posiekana
|
Opis przygotowania: Wszystko razem gotować 6 - 8 min. Płaty wyjąć, odfiletować i dalej gotować w zupie. Dodać do smaku sól, pieprz i odrobinę winiaku. |
|
Region: kuchnia skandynawska |
|
Przepis czytano już 7270 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |