|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zwijane roladki ala devolaile |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - piersi z kurczaka lub indyka
- pieczarki
- szynka do przesmażenia
- ser żółty
- cebula
- posiekana pietruszka zielona
- musztarda
- pieprz, sól, zioła prowansalski
- mąka, jajka i bułka tarta do panierki
|
Opis przygotowania: Piersi oczyścić, pokroić (pojedynczą pierś na pół), rozbić tłuczkiem do mięsa na płaty. Posmarować każdy płat mięsa musztardą, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Szynkę pokroić w drobna kostkę, cebulę w piórka i przysmażyć, po chwili dodać pokrojone pieczarki. Na każdy płat mięsa nakładać ostudzony farsz, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach oraz posiekana zielona pietruszkę. Zwijać jak roladki. Każdą roladkę panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć jak kotlety. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 | Przepis czytano już 6325 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|