|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gniazdka szpinakowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg szpinaku,
75 g masła,
4 - 5 jajek,
sól,
olej.
|
Opis przygotowania: Umyty szpinak pokroić drobno i dusić w maśle. Posolić, przerzucić do blachy do pieczenia, posmarowanej olejem i formować gniazdka. Do każdego gniazdka wlać po jajku i je posolić. Danie piec w mocno podgrzanej kuchence przez ok. 5 min. Danie podawać gorące. Szpinak możemy zastąpić pokrzywą. |
|
Region: Kuchnia bułgarska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 8579 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|