przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gniazdka szpinakowe

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg szpinaku,
75 g masła,
4 - 5 jajek,
sól,
olej.

Opis przygotowania:
Umyty szpinak pokroić drobno i dusić w maśle. Posolić, przerzucić do blachy do pieczenia, posmarowanej olejem i formować gniazdka. Do każdego gniazdka wlać po jajku i je posolić. Danie piec w mocno podgrzanej kuchence przez ok. 5 min. Danie podawać gorące. Szpinak możemy zastąpić pokrzywą.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 8577 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin