|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kokardki z mięsem słodko-kwaśne |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: - 30 dkg kokardek
- 40 dkg mięsa wołowego
- 2 marchewki
- 3 cebule
- 2 strąki zielonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka wytrawnego wina
- imbir
- cynamon
- sos sojowy
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę. Skropić sosem sojowym, oprószyć cynamonem, wstawić na godzinę do lodówki. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kawałki. Cebulę umyć, pokroić wzdłuż w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, przełożyć do rondelka i podlewając wodą, dusić. Na reszcie oleju podsmażyć kolejno pozostałe warzywa, łączyć je z mięsem i dusić dalej. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, dodać koncentrat, doprawić imbirem, winem, cukrem i ewentualnie solą. Wymieszać z makaronem. |
|
|
Przepis czytano już 10173 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|