|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zapiekanka z ryżem i pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 7 Ocena: 3.00 Składniki: 50 dag brukselki
25 dag ryżu
20 dag pieczarek
8 dag masła
duża cebula
10 dag żółtego sera
sól
|
Opis przygotowania: Brukselkę ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Pieczarki pokroić w cienkie plastry, dodać posiekaną cebulę, masło, sól, 3-4 łyżki wody i dusić 10 min. Ryż ugotować na półmiękko w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła. Brukselkę wymieszać z ryżem, pieczarkami, połową startego sera, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, posypać pozostałym serem i zapiec ok. 15 min. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 11940 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|