przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka z ryżem i pieczarkami

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 7
Ocena: 3.00
Składniki:
50 dag brukselki
25 dag ryżu
20 dag pieczarek
8 dag masła
duża cebula
10 dag żółtego sera
sól

Opis przygotowania:
Brukselkę ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Pieczarki pokroić w cienkie plastry, dodać posiekaną cebulę, masło, sól, 3-4 łyżki wody i dusić 10 min. Ryż ugotować na półmiękko w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła. Brukselkę wymieszać z ryżem, pieczarkami, połową startego sera, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, posypać pozostałym serem i zapiec ok. 15 min.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 11941 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin