|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Likier wiśniowo-miodowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kg wiśni
- 1/2 l spirytusu
- 1/2 l wódki
- 50 dag miodu
|
Opis przygotowania: Wiśnie umyć, rozgnieść, zalać wódką i spirytusem, macerować 2 tygodnie, zlać. Z miodu i szklanki wody przygotować rozczyn miodowy (odparować do objętości 2 szklanek), dodać do nalewki, odstawić na 3-4 miesiące. Klarowny likier ściągnąć znad osadu, resztę - w razie potrzeby -przefiltrować. |
|
|
Przepis czytano już 6172 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|