przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier wiśniowo-miodowy

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg wiśni
- 1/2 l spirytusu
- 1/2 l wódki
- 50 dag miodu

Opis przygotowania:
Wiśnie umyć, rozgnieść, zalać wódką i spirytusem, macerować 2 tygodnie, zlać. Z miodu i szklanki wody przygotować rozczyn miodowy (odparować do objętości 2 szklanek), dodać do nalewki, odstawić na 3-4 miesiące. Klarowny likier ściągnąć znad osadu, resztę - w razie potrzeby -przefiltrować.
Przepis czytano już 6172 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin