przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier wiśniowo-miodowy

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg wiśni
- 1/2 l spirytusu
- 1/2 l wódki
- 50 dag miodu

Opis przygotowania:
Wiśnie umyć, rozgnieść, zalać wódką i spirytusem, macerować 2 tygodnie, zlać. Z miodu i szklanki wody przygotować rozczyn miodowy (odparować do objętości 2 szklanek), dodać do nalewki, odstawić na 3-4 miesiące. Klarowny likier ściągnąć znad osadu, resztę - w razie potrzeby -przefiltrować.
Przepis czytano już 6173 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin