|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Borowiki z cebulą |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg borowików (wybrać drobne grzybki)
- 2.5 łyżki smalcu
- 3 cebule
- 0.5 szklanki rosołu
- 1 łyżeczka mąki
|
Opis przygotowania: Grzyby przebrać, oczyścić i umyć. Cebulę obrać, pokrajać w piórka, zrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać grzyby i lekko oprószyć mąką. Dusić na wolnym ogniu, w miarę potrzeby podlewając rosołem. Osolić i oprószyć pieprzem. Gotowe grzyby wykorzystywać do potraw mięsnych i rybnych. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 7523 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|