Borowiki z cebulą |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg borowików (wybrać drobne grzybki)
- 2.5 łyżki smalcu
- 3 cebule
- 0.5 szklanki rosołu
- 1 łyżeczka mąki
|
Opis przygotowania: Grzyby przebrać, oczyścić i umyć. Cebulę obrać, pokrajać w piórka, zrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać grzyby i lekko oprószyć mąką. Dusić na wolnym ogniu, w miarę potrzeby podlewając rosołem. Osolić i oprószyć pieprzem. Gotowe grzyby wykorzystywać do potraw mięsnych i rybnych. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 7522 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |