|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Duszone jarzyny |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 50 min.
 Głosów: 3Ocena: 3.00
- 1/2 szklanki oleju jadalnego
 - 2 - 3 posiekane cebule
 - 2 pomidory sparzone, obrane i posiekane
 - 2 świeże papryki - usunąć nasiona i zgrubienia, pokroić w paski
 - 1/4 kg zielonej fasolki - usunąć ogonki i włókna, przepołowić
 - 2 duże ziemniaki obrane, pokrojone w dużą kostkę
 - sól i pieprz do smaku
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gorąco lub na zimno polane jogurtem z zieloną sałatą w sosie winegret.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  |  |  | Przepis czytano już 10830 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |