| Duszone jarzyny | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 50 min.
 Głosów: 3Ocena: 3.00
- 1/2 szklanki oleju jadalnego
 - 2 - 3 posiekane cebule
 - 2 pomidory sparzone, obrane i posiekane
 - 2 świeże papryki - usunąć nasiona i zgrubienia, pokroić w paski
 - 1/4 kg zielonej fasolki - usunąć ogonki i włókna, przepołowić
 - 2 duże ziemniaki obrane, pokrojone w dużą kostkę
 - sól i pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gorąco lub na zimno polane jogurtem z zieloną sałatą w sosie winegret.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 10829 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |