| Gołąbki z włoskiej kapusty | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 40 min.
 Głosów: 1Ocena: 5.00
- główka włoskiej kapusty
 - 1kg mięsa mielonego / wołowina + wieprzowina
 - ryż
 - 2 cebule
 - tłuszcz/olej
 - dodatkowe 4-5 cebule
 - bulion
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: liście opłukać i sparzyć wrzątkiem lub krótko obgotować.Ryż ugotować, cebulę pokroić drobno i przysmażyć na złoto, wymieszać ryż z mięsem, cebulą, przyprawami.Masę nakładać na liście i zawinąć.
 Osobno pokroić cebulę i przysmażyć na złoto z tłuszczem.Układać partie gołąbków w garnku i każdą warstwę polewać przysmażoną cebulą.Na końcu zalać około 0,5l bulionu.Gotować pod przykryciem około 40-50min.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  alexa | 
	| Przepis czytano już 9420 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |