Gołąbki z włoskiej kapusty |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - główka włoskiej kapusty
- 1kg mięsa mielonego / wołowina + wieprzowina
- ryż
- 2 cebule
- tłuszcz/olej
- dodatkowe 4-5 cebule
- bulion
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: liście opłukać i sparzyć wrzątkiem lub krótko obgotować.Ryż ugotować, cebulę pokroić drobno i przysmażyć na złoto, wymieszać ryż z mięsem, cebulą, przyprawami.Masę nakładać na liście i zawinąć.
Osobno pokroić cebulę i przysmażyć na złoto z tłuszczem.Układać partie gołąbków w garnku i każdą warstwę polewać przysmażoną cebulą.Na końcu zalać około 0,5l bulionu.Gotować pod przykryciem około 40-50min. |
|
|
Przepis został dodany przez: alexa |
Przepis czytano już 8744 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |