Pieczona biała kiełbasa |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 8-10 sztuk Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg białej kiełbasy surowej
- ½ szklanki tłuszczu od pieczenia mięsa np. schabu
|
Opis przygotowania: Surowa białą kiełbasę powiązać tak by były małe .Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia Zmniejszyć gaz i parzyć pod przykryciem jakieś 20 minut . Wyjąć . Ostudzić . Poprzecinać na pojedyncze sztuki . Włożyć w brytfance i podlać tłuszczem z pieczenia mięsa . Piec w piekarniku przewracając 20 minut . Podawać na gorąco z chrzanem , sosem tatarskim . |
|
Opis / Uwagi: Taką opiekaną w tłuszczu od pieczenia mięsa białą kiełbasę podaję na Święta . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 12291 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |