przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczona biała kiełbasa


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 8-10 sztuk
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg białej kiełbasy surowej
- ½ szklanki tłuszczu od pieczenia mięsa np. schabu

Opis przygotowania:
Surowa białą kiełbasę powiązać tak by były małe .Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia Zmniejszyć gaz i parzyć pod przykryciem jakieś 20 minut . Wyjąć . Ostudzić . Poprzecinać na pojedyncze sztuki . Włożyć w brytfance i podlać tłuszczem z pieczenia mięsa . Piec w piekarniku przewracając 20 minut . Podawać na gorąco z chrzanem , sosem tatarskim .
Opis / Uwagi:
Taką opiekaną w tłuszczu od pieczenia mięsa białą kiełbasę podaję na Święta .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 12291 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin