|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Likier orzechowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 2.00 Składniki: - 1 l spirytusu
- 500 ml wody
- 50 dkg cukru
- 50 dkg zielonych orzechów (z sierpnia)
- 1 dkg migdałów
- 10 goździków
- kawałek cynamonu
|
Opis przygotowania: Orzechy umyć, przekrajać na cztery części, włożyć do małego gąsiorka razem ze sparzonymi i obranymi ze skórki migdałami, cynamonem i goździkami, zalać spirytusem oraz przegotowaną i wystudzoną wodą, zakorkować i pozostawić na 2 tygodnie. Pozostałą wodę zagotować z cukrem, połączyć z przecedzonym spirytusem, przelać do butelek przez lejek z watą, zakorkować i pozostawić na 10-12 miesięcy. |
|
|
Przepis czytano już 7433 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|