przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier orzechowy

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 2.00
Składniki:
- 1 l spirytusu
- 500 ml wody
- 50 dkg cukru
- 50 dkg zielonych orzechów (z sierpnia)
- 1 dkg migdałów
- 10 goździków
- kawałek cynamonu

Opis przygotowania:
Orzechy umyć, przekrajać na cztery części, włożyć do małego gąsiorka razem ze sparzonymi i obranymi ze skórki migdałami, cynamonem i goździkami, zalać spirytusem oraz przegotowaną i wystudzoną wodą, zakorkować i pozostawić na 2 tygodnie. Pozostałą wodę zagotować z cukrem, połączyć z przecedzonym spirytusem, przelać do butelek przez lejek z watą, zakorkować i pozostawić na 10-12 miesięcy.
Przepis czytano już 7434 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin