Ponczowy pierścień z owocami |
|
Poziom: łatwy Porcji: ok.6 porcji Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - ciasto biszkoptowe (kupne lub upieczone według dowolnego przepisu)
- 250 śmietanki kremówki
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 saszetki herbatki Saga dzika róża z jabłkiem
- 400 ml wody
- 4 łyżki cukru
- sok z jednej cytryny
- 50 ml spirytusu
- owoce sezonowe do dekoracji
- kilka listków świeżej mięty
- kostki lodu
- 2 litry wody
|
Opis przygotowania: Herbatkę zaparzyć i dodać cukier oraz sok z cytryny. Następnie ostudzić i dodać spirytus. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Upieczone ciasto nasączyć herbatką. Środek wypełnić ubitą kremówką i udekorować owocami. Będzie około 6 porcji po pokrojeniu na kawałki. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: joannap13 |
Przepis czytano już 4890 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |