przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ponczowy pierścień z owocami

Poziom: łatwy
Porcji: ok.6 porcji
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- ciasto biszkoptowe (kupne lub upieczone według dowolnego przepisu)
- 250 śmietanki kremówki
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 2 saszetki herbatki Saga dzika róża z jabłkiem
- 400 ml wody
- 4 łyżki cukru
- sok z jednej cytryny
- 50 ml spirytusu
- owoce sezonowe do dekoracji
- kilka listków świeżej mięty
- kostki lodu
- 2 litry wody

Opis przygotowania:
Herbatkę zaparzyć i dodać cukier oraz sok z cytryny. Następnie ostudzić i dodać spirytus. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Upieczone ciasto nasączyć herbatką. Środek wypełnić ubitą kremówką i udekorować owocami. Będzie około 6 porcji po pokrojeniu na kawałki.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 4891 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin