Piernik |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 jaja
- 3/4 szkl cukru kryształ
- 3/4 szkl miodu pitnego
- 2 szklanki maki
- 1/2 szkl oleju
- 3/4 szkl kawy (fusy przecedzić przez sitko)
- szczypta soli
- 5 łyżeczek przyprawy do pierników
- 2 łyżeczki sosy oczyszczonej
|
Opis przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem, kolejno dodawać na przemian miód, gorącą kawę i olej. Mąkę wymieszać z przyprawą do pierników oraz sodą i szczypta soli, dodać do płynnej masy. Ubić pianę z białek, dodać do masy. Piec w formie keksowej w temp 180 st C ok 1h. Można przekroić wzdłuż na pół i posmarować konfiturą. Wystudzony polać polewą czekoladową. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 5355 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |