przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Piernik


Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 jaja
- 3/4 szkl cukru kryształ
- 3/4 szkl miodu pitnego
- 2 szklanki maki
- 1/2 szkl oleju
- 3/4 szkl kawy (fusy przecedzić przez sitko)
- szczypta soli
- 5 łyżeczek przyprawy do pierników
- 2 łyżeczki sosy oczyszczonej

Opis przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem, kolejno dodawać na przemian miód, gorącą kawę i olej. Mąkę wymieszać z przyprawą do pierników oraz sodą i szczypta soli, dodać do płynnej masy. Ubić pianę z białek, dodać do masy. Piec w formie keksowej w temp 180 st C ok 1h. Można przekroić wzdłuż na pół i posmarować konfiturą. Wystudzony polać polewą czekoladową.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 5354 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a anka1988






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin