|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sandacz smażony w estragonie z żółtym ryżem i dipem czosnkowym |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 1 Głosów: 8 Ocena: 4.50 Składniki: Filet z sandacza
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
5 ząbków czosnku
Łyżeczka estragonu
Sok z połowy cytryny
Ryż biały woreczek lub 100g
Łyżeczka curry
Śmietana 18%
Łyżeczka octu ryżowego
|
Opis przygotowania: Dip:
Do filiżanki nakładamy 3 łyżki śmietany 18%, 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 szczypty soli i pieprzu, łyżkę octu ryżowego i łyżkę oliwy z oliwek, dokładnie mieszamy, przykrywamy folią aluminiową i wsadzamy do lodówki.
Filet z sandacza dzielimy na pół i oba kawałki pokrywamy marynatą zrobioną z oliwy, 2 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku, łyżeczki estragonu, soku z połowy cytryny, soli i pieprzu. Smażymy na odrobinie oliwy, bo ryba jest i tak już tłusta od marynaty. Smażymy 2 minutki z jednej i 1,5 z drugiej strony. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie gotowy mieszamy go z łyżeczką curry i nakładamy na talerz razem z rybą, podajemy z czosnkowym dipem.
Smacznego :) |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: majki | Przepis czytano już 4425 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|