|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Mięsna zapiekanka |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 6
 Głosów: 0Ocena: 0.00
1/2 kg młodych ziemniaków
 1/2 kg świeżego szpinaku
 2 małe cebule
 2 ząbki czosnku
 1/2 kg mielonego mięsa
 10 dag żółtego sera w plastrach
 2 jajka
 sól
 pieprz
 gałka muszkatołowa
 2 łyzki masła
 
 
 |  | Opis przygotowania: 1.Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki.Szpinak oczyść,umyj i osusz ( jesli korzystasz z mrozonego,godzinę wczesniej wyjmij go z lodówki)Cebule i czosnek dobno posiekaj.
 2.Na rozgrzanym maśle zeszklij połowę cebuli i czosnek,dodaj szpinak i dopraw go solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.Wszystkie składniki chwilę smaż,potem lekko przestudź.
 3.Mielone mięso połącz  z resztą cebuli i jajkami,dopraw do smaku solą i pieprzem.Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem.Warstwami układaj w niej mięso,ziemniaki i szpinak,na wierzchu ułóż paski żółtego sera .Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 40 minut.Jesli lubisz zapiekankę możesz podawać z keczupem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Zapiekane |  |  |  | Przepis został dodany przez:  natalina4 |  | Przepis czytano już 4364 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |