| Mięsna zapiekanka | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 60 min.
 Porcji: 6
 Głosów: 0Ocena: 0.00
1/2 kg młodych ziemniaków
 1/2 kg świeżego szpinaku
 2 małe cebule
 2 ząbki czosnku
 1/2 kg mielonego mięsa
 10 dag żółtego sera w plastrach
 2 jajka
 sól
 pieprz
 gałka muszkatołowa
 2 łyzki masła
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1.Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki.Szpinak oczyść,umyj i osusz ( jesli korzystasz z mrozonego,godzinę wczesniej wyjmij go z lodówki)Cebule i czosnek dobno posiekaj.
 2.Na rozgrzanym maśle zeszklij połowę cebuli i czosnek,dodaj szpinak i dopraw go solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.Wszystkie składniki chwilę smaż,potem lekko przestudź.
 3.Mielone mięso połącz  z resztą cebuli i jajkami,dopraw do smaku solą i pieprzem.Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem.Warstwami układaj w niej mięso,ziemniaki i szpinak,na wierzchu ułóż paski żółtego sera .Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 40 minut.Jesli lubisz zapiekankę możesz podawać z keczupem.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 4363 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |