|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Jawo poleca: Przepis na uszka z mięsem zapiekane z brokułami pod serową pierzynką |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniCzas:  20 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
Składniki na 4 porcje:
 brokuł
 puszka fasoli czerwonej
 puszka zielonego groszku
 opakowanie uszek z mięsem Jawo
 serowa pierzynka:
 150 g żółtego sera
 5 łyżek majonezu
 3 ząbki czosnku
 sól, pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Przygotowanie:
 Ugotuj uszka z mięsem zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu  czas gotowania 12 minut. Ugotuj brokuł podzielony na różyczki, następnie zostaw go na 10 minut w zimnej wodzie z lodem. Po wyciągnięciu z wody podziel na małe cząstki. Przygotowuj pierzynkę: ser zetrzyj na tarce z małymi oczkami, dodaj majonez i tarty czosnek, dopraw solą i pieprzem, a później dokładnie wymieszaj. Ułóż podzielony na cząstki brokuł na ugotowanych uszkach z mięsem, dodaj fasolę, groszek i przykryj całość serową masą. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.
 
 Wskazówka:
 W wersji bezmięsnej uszka z mięsem można zastąpić uszkami z pieczarkami. Zamiast serowej pierzynki możesz posypać całość tartą mozzarellą do pizzy, zapiekanek i sałatek.
 
 Gotowe danie dobrze komponuje się z zieloną sałatą z lekkim dressingiem. Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
 
 jawo.pl
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  mniam |  | Przepis czytano już 3607 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |