| Jawo poleca: Przepis na uszka z mięsem zapiekane z brokułami pod serową pierzynką | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  20 min.Porcji:  4Głosów: 0Ocena: 0.00
Składniki na 4 porcje:
 brokuł
 puszka fasoli czerwonej
 puszka zielonego groszku
 opakowanie uszek z mięsem Jawo
 serowa pierzynka:
 150 g żółtego sera
 5 łyżek majonezu
 3 ząbki czosnku
 sól, pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przygotowanie:
 Ugotuj uszka z mięsem zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu  czas gotowania 12 minut. Ugotuj brokuł podzielony na różyczki, następnie zostaw go na 10 minut w zimnej wodzie z lodem. Po wyciągnięciu z wody podziel na małe cząstki. Przygotowuj pierzynkę: ser zetrzyj na tarce z małymi oczkami, dodaj majonez i tarty czosnek, dopraw solą i pieprzem, a później dokładnie wymieszaj. Ułóż podzielony na cząstki brokuł na ugotowanych uszkach z mięsem, dodaj fasolę, groszek i przykryj całość serową masą. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 minut.
 
 Wskazówka:
 W wersji bezmięsnej uszka z mięsem można zastąpić uszkami z pieczarkami. Zamiast serowej pierzynki możesz posypać całość tartą mozzarellą do pizzy, zapiekanek i sałatek.
 
 Gotowe danie dobrze komponuje się z zieloną sałatą z lekkim dressingiem. Gotowe! Wszystkiego Smacznego!
 
 jawo.pl
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mniam | 
	| Przepis czytano już 3606 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |