|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Babka jogurtowa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 2 małe kubeczki jogurtu naturalnego np. Danone,
- 3 jajka,
- 2 kubeczki po jogurcie cukru,
- 3 kubeczki po jogurcie mąki,
- 1 niepełny kubeczek po jogurcie oleju,
- mały proszek do pieczenia,
- mały cukier waniliowy.
|
Opis przygotowania: Wszystko razem wymieszać bez względu na kolejność, piec w temp. 180°C, 1 h i 10 min. Po upieczeniu powinno być z wierzchu brązowe - w środku jasne. |
|
Opis / Uwagi: Bardzo smaczne i szybkie. |
| Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 11060 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
babka jogutowa - wyszła! Dodał/a mel dnia 2009-10-18 16:48:07
Skorzystałam z tego przepisu i wyszła przepyszna babka jogurtowa!
Ja jednak dodałam jogurty truskawkowe (akurat takie były w lodówce) i do ciasta dorzuciłam garść bakalii i suchego maku :)
|
|
|
|