|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Szaszłyki jagnięce |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 800 g chudej jagnięciny bez kości
 
 marynata:
 - 1 duża cebula
 - 3 listki laurowe
 - 3-4 gałązki świeżego rozmarynu albo 2 łyżki suszonego
 - starta skórka i sok z jednej cytryny
 - 1/3 szklanki oliwy z oliwek
 - sól i świeżo mielony czarny pieprz
 
 sos jogurtowy:
 - 1 szklanka jogurtu
 - 1 łyżka posiekanych listków świeżej mięty
 - 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry
 
 
 |  | Opis przygotowania: Cebulę obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do niej wszystkie pozostałe składniki marynaty (liście laurowe uprzednio rozkruszamy), mieszamy. Jagnięcinę kroimy w kawałki i wkładamy do miski. Zalewamy marynatą, przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin, albo i na całą noc, do lodówki. Po wyjęciu lekko odsączamy, nadziewamy na szpikulce i pieczemy na grillu około 10 minut, od czasu do czasu obracając i polewając marynatą. Łączymy składniki sosu. Szaszłyki jagnięce podajemy z upieczonymi oddzielnie na grillu cząstkami cytryny i z sosem jogurtowym.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Grillowane |  |  |  | Przepis czytano już 6879 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |