|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kluseczki z sosem pesto |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: Ciasto:
280 g mąki pszennej,
2 łyżki mąki krupczatki,
1/2 łyżki wazowej letniej wody,
sól.
Do przyprawienia:
8 łyżek sosu genueńskiego pesto.
|
Opis przygotowania: Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 h. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto). |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 10604 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|