Kluseczki z sosem pesto |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: Ciasto:
280 g mąki pszennej,
2 łyżki mąki krupczatki,
1/2 łyżki wazowej letniej wody,
sól.
Do przyprawienia:
8 łyżek sosu genueńskiego pesto.
|
Opis przygotowania: Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 h. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto). |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 10605 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |