przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczona ryba miecz z masłem musztardowo-cebulowym

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Łyżka musztardy pełnoziarnistej,
4 łyżki masła,
cebula dymka (bez szczypioru),
bardzo drobno posiekana,
ćwierć łyżeczki soli,
czarny pieprz mielony do smaku,
4 porcje (steki) z ryby-miecza o wadze po około 20 dkg każdy,
2 łyżki oliwy.

Opis przygotowania:
Musztardę, masło, cebulę, sól i pieprz utrzeć razem i odstawić do oziębienia. Steki osuszyć w papierowym ręczniku. Posmarować je połową oliwy. Resztą oliwy posmarować pręty rusztu. Piec rybę na dosyć silnym ogniu po około 3 - 4 min. z każdej strony. Rybę ułożyć na ogrzanym półmisku. Na każdym kawałku ryby ułożyć porcję masła i natychmiast podawać, zanim masło zdąży się roztopić.
Opis / Uwagi:
Ponieważ ryba-miecz może być w naszych warunkach bardzo trudna do zdobycia, poleca się jako zamiennik tuńczyka, rekina lub halibuta
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 10396 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin