Pieczona ryba miecz z masłem musztardowo-cebulowym |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Łyżka musztardy pełnoziarnistej,
4 łyżki masła,
cebula dymka (bez szczypioru),
bardzo drobno posiekana,
ćwierć łyżeczki soli,
czarny pieprz mielony do smaku,
4 porcje (steki) z ryby-miecza o wadze po około 20 dkg każdy,
2 łyżki oliwy.
|
Opis przygotowania: Musztardę, masło, cebulę, sól i pieprz utrzeć razem i odstawić do oziębienia. Steki osuszyć w papierowym ręczniku. Posmarować je połową oliwy. Resztą oliwy posmarować pręty rusztu. Piec rybę na dosyć silnym ogniu po około 3 - 4 min. z każdej strony. Rybę ułożyć na ogrzanym półmisku. Na każdym kawałku ryby ułożyć porcję masła i natychmiast podawać, zanim masło zdąży się roztopić. |
|
Opis / Uwagi: Ponieważ ryba-miecz może być w naszych warunkach bardzo trudna do zdobycia, poleca się jako zamiennik tuńczyka, rekina lub halibuta |
|
Region: Kuchnia australijska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 10395 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |