Gjuwecz z cukinią |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - 800 g cukini
- 4 łyżki oleju
- 1 szkl. startej fety
- 3 jajka
- 1 szkl. mleka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanej natki koperku
- sól
|
Opis przygotowania: Zetrzeć cukinie na tarce o dużych oczkach i ją podsmażyć w 3 łyżkach oleju. Gdy cukinia zmięknie, posolić ją i odstawić by wystygła. Dodać straty ser feta, roztrzepane jajka, mleko, posiekaną pietruszkę i koperek. Wymieszać wszystko i przerzucić do naczynia żaroodpornego posmarowanego resztką oleju. Piec w umiarkowanie podgrzanej kuchence, do momentu aż danie z góry się zarumieni. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 15059 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |