Czekoladowy mus |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 10-12 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady,whyski,kawa Nescafe,cukier,cukier puder,jajka,smietanka kremowka,herbatniki
|
Opis przygotowania: Rozpuszczona czekolade mieszamy z lyzka kawy rozpuszczalnej i pol szklanki whysky.8 bialek oddzielamy od zoltek.ubijamy bialka na gesta piane i dodajemy 150ml.cukru.Dodajemy ubita pianke do czekolady i mieszamy delikatnie w jedna strone az powstanie jednokolrowy mus .wlewamy mus do szklaneczek i schladzamy w lodowce ok 20min.Smietanke ubijamy z cukrem pudrem i nakladamy na mus.na gore mozna posypac skruszonymi herbatnikami i udekorowac truskawka |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: ramsey |
Przepis czytano już 5419 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |