ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Śledzie pod pierzynką z majonezem - składniki:
śledzie filety w oleju 6szt ser żółty 150gr Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania ogórki korniszony 2szt Marchewka 1szt majonez 200ml ziemniaki 2szt Natka pietruszki kilka gałązek do dekoracji Cebula 1szt Śledzie pod pierzynką z majonezem - Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
2.Cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
3.Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
4.W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
5.Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
6.Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.
|
Opis przygotowania: Śledzie pod pierzynką z majonezem - składniki:
śledzie filety w oleju 6szt ser żółty 150gr Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania ogórki korniszony 2szt Marchewka 1szt majonez 200ml ziemniaki 2szt Natka pietruszki kilka gałązek do dekoracji Cebula 1szt Śledzie pod pierzynką z majonezem - Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę.
2.Cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.
3.Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem.
4.W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki.
5.Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu.
6.Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki. |
|
|
Przepis został dodany przez: gonia4061 |
Przepis czytano już 4645 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |