Łosoś w sosie rzodkiewkowo-koperkowym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 12 dużych czerwonych rzodkiewek
- 4 łyżki bardzo drobno posiekanego koperku
- łyżka świeżo utartego chrzanu
- 350 ml sosu mousseline
- 1.5 kg filetów z łososia atlantyckiego
- 6 dkg (ćwierć kostki) masła
- łodyżki koperku do przybrania
|
Opis przygotowania: Dwie rzodkiewki pokroić w plasterki i pozostawić do dekoracji. Resztę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Starte rzodkiewki dodać do sosu mousseline wraz z chrzanem i koperkiem. Dokładnie wymieszać. Filety smażyć w maśle z obu stron, aż będą prawie miękkie i wtedy lekko osolić. Sos podgrzać w kąpieli wodnej i rozdzielić go na sześć ogrzanych talerzy. Na sosie ułożyć kawałki łososia i udekorować potrawę plasterkami rzodkiewek oraz koperkiem. |
|
Region: Kuchnia australijska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 8507 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |