|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Amur pieczony |
|
Poziom: średni Głosów: 14 Ocena: 3.36 Składniki: - 1 kg amura,
- tłuszcz do pieczenia,
- 150 ml śmietany,
- sól,
- pieprz i sok z cytryny do smaku.
|
Opis przygotowania: Amura przygotowywać jak amura saute, ponacinać rybę z obu stron w poprzek na głębokość 1 cm w odstępach 3 cm, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Rybę posolić, ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i upec w piekarniku polewając tłuszczem. Pod koniec pieczenia skropić doprawioną śmietaną. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 24637 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|