Babeczki herbaciane |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dag mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 żółtka
- 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej
- 8 dag margaryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- szklanka owocowej herbatki Saga dzika róża z cytryną i miętą
- 10 dag rodzynek
- 10 dag suszonych śliwek
- masło i bułka tarta do formy
|
Opis przygotowania: Rodzynki gotować w herbatce ok. 5 minut, odcedzić, a herbatkę wystudzić. Utrzeć margarynę z cukrem. Dodawać po jednym żółtku, potem mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia oraz skórę cytrynową. Na końcu wlać 3/4 szklanki herbatki i wsypać rodzynki. Wlać ciasto do foremek posmarowanych masłem i posypanych bułką. Piec 40 minut w 180 stopniach. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: joannap13 |
Przepis czytano już 6656 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |