Babeczki z budyniem i owocami |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 2 szklanki mąki krupczatki
1/3 szklanki cukru pudru
200 g masła, zimnego
2 żółtka
|
Opis przygotowania: Składniki ciasta posiekać nożem, szybko zagnieść, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 minut.
Ciastem wylepić około 20 foremek do babeczek, wysmarowanych uprzednio tłuszczem (najlepiej roztopić tłuszcz i dokładnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC.
Masa budyniowa:
ugotować budynie z połowy ilości mleka zalecanego na opakowaniu. Jeszcze ciepłym budyniem napełnić babeczki.
Udekorować owocami. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis został dodany przez: jula9124 |
Przepis czytano już 4447 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |