|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Babka gotowana |
|
Poziom: średni Głosów: 9 Ocena: 3.12 Składniki: - 1 szkl. cukru pudru,
- 1 margaryna,
- 1.5 szkl. mąki ziemniaczanej,
- 1.5 szkl. mąki wrocławskiej,
- 6 całych jaj,
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 kieliszek (10 mg) koniaku,
- aromat migdałowy.
|
Opis przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem, ucierając dodawać 1 jajo i 1 łyżkę mąki pszennej, następnie 1 jajo i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. W ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia, oraz aromat i koniak, wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej tartą bułką formy. Gotować 1 h i 20 min. Gotową babkę polać polewą czekoladową, udekorować. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 15070 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|