|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Bakaliowa polędwica |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: polędwica wieprzowa ok 0,5kg
- masło
- bakalie: suszone/wędzone śliwki, orzechy włoskie, orzechy laskowe, morele
- przyprawy: sól, pieprz, tymianek
|
Opis przygotowania: Z polędwicy odcinam wszystkie niechciane fragmenty. Kroję na porcję. Każdą doprawiam solą, pieprzem i tymianek, zostawiam na chwilę w lodówce.
Na patelni rozgrzewam łyżkę masła. Dodaję pokrojone w paski śliwki i morele, i pokrojone orzechy. Lekko przesmażam je z masłem. Polędwicę obsmażam z każdej strony kładąc ją na bakaliach. Potem zmniejszam ogień na minimum, przykrywam patelnię i trzymam jeszcze z 10 minut żeby doszła.
Do tego ziemniaki na parze i miska sałaty.
Rewelacja;)
Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 5052 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|