Baranina po bułgarsku |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 1 udziec barani
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- tymianek
- bazylia
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Ponakłuwać udziec ostrym nożem i naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku. Posolić, a następnie cały udziec posmarować oliwą. Posypać przyprawami. Przygotować ognisko z dobrze rozżarzonymi szczapami drewna (najlepiej z drzew liściastych). Nadziać udziec na rożen, piec 1.5 h. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 9064 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |