| Baranina w sosie koperkowym | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 3.33
- 50-75 dag baraniny lub mięsa z jagnięcia
 - pieprz, sól
 - listek laurowy
 - szklanka rosołu z kostki
 
 Sos:
 - 3 dag masła
 - szklanka rosołu
 - 2 łyżki mąki
 - 2 łyżki octu winnego
 - łyżeczka cukru
 - 1 żółtko
 - 2 łyżki posiekanego koperku
 - sól
 - pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kawałek mięsa opłukać, natrzeć pieprzem, solą i zmiażdżonym listkiem laurowym. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce po czym przełożyć do szczelnie przykrytego rondla, podlać rosołem i dusić na małym ogniu ok.1,5 godz. Po uduszeniu mięso wyjąć, trochę przestudzić i pokrajać w plastry. Przygotowanie sosu: Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem, dodać ocet i rozmieszane w małej ilości sosu z duszenia żółtko. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Całość wymieszać z sosem pozostałym po duszeniu, włożyć plastry mięsa i ogrzać na bardzo małym ogniu. Podawać z ziemniakami.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9713 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |