przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Batonik Bounty

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
200 g wiórków kokosowych
100 ml kremówki
70 g cukru pudru
70 g masła
opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
200 g mlecznej czekolady

Opis przygotowania:
W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórków, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować jajowatej kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczyć z jednej strony . Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.

Rozpuścić mleczną czekoladę w kąpieli wodnej . Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała na minimum 2 godziny w lodówce.

Przed podaniem wyciągnąć z lodówki ja jakies 20 minut.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 4954 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin